Hassa Belediye Başkanı’nın nefret dolu sözleri cezasız kalmamalıdır!

Hatay’da Hassa ilçesinde AKP’den Belediye Başkanı seçilen Selahattin Çolak, seçim kutlamasında yaptığı konuşmada Alevilere nefret dolu ifadeler kullanarak Samandağlıları hedef gösterdi.

Konuşmasında “Affedersiniz Alevi” ifadesini kullanan ve sıklıkla ‘Samandağlılar’ diyerek çoğunlukla Arap Alevilerin yaşadığı Samandağ halkını hedef gösteren Selahattin Çolak, konuşmasının üzerinden çok geçmeden özür dilediği açıklamasında bu sefer “Alevi kardeşlerim” ifadesini kullandı.

AKP’nin Hatay il yönetimi, Çolak’ı disiplin kuruluna sevk ettiğini ve gerekenin yapılacağını duyursa da nefret ve ayrımcılık dolu ifadelerin cezasız kalmaması gerekmektedir.

Ehlen Dergisi, twitter üzerinden yaptığı açıklamada Çolak’ı bu ifadelerinden dolayı kınadı.

Türkiye’de son dönemlerde en hafif siyasi eleştirilerin bile ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ ithamıyla soruşturmaya uğradığı bilinirken, Hatay halkının bir kesimini hedef alan Selahattin Çolak hakkında yasal işlem başlatılması gerektiği, birçok sosyal medya kullancısı tarafından da dile getirildi.

Hatay Barosu ise yaptığı açıklamada söz konusu şahsın en ağır cezayı alması için konun takipçisi olunacağı ifade edilirken, tüm sivil toplum kuruluşlarına, siyasi partilere, kamu kurumlarına ve vatandaşlara, bu nefret söylemlerine karşı çıkmaları ve toplumsal dayanışma içinde hareket etmeleri çağrısında bulunuldu.

Yapılan açıklamada, “Son derece vahim ve kabul edilemez bir durum ile karşı karşıyayız. Hatay’ın Hassa, Samandağ, Defne ve Arsuz ilçelerimizin huzurunu kaosa sürüklemeyi amaçlayan, ayrımcılık ve nefret dolu açıklamalar yapmış olan yeni seçilen Hassa belediye başkanının eylemleri, tüm değerlerimize açık bir saldırıdır.” denildi.